Du blir vad du äter

March 20th, 2012

Cyklade nästan på den här gubben på vägen hem från jobbet idag.

Vad gör han fiskandes i en gatubrunn mitt i en trafikerad korsning?

Han är ute efter olja som flyter ovanpå vatten i Kinas avlopp. Den begagnade oljan kommer från matlagning i restauranger och hushåll. Det äckliga är att när han väl fått ihop tillräckligt med olja och (förhoppningsvis!) filtrerat den kommer han sälja den till mindre nogräknade gaturestauranger. Jag är allt för återvinning, men utan industriell rening är det rent ut sagt äckligt!

Dagens kinesiska lektion:
“Avloppsolja”
Dìgōuyóu
地沟油

2 Responses to “Du blir vad du äter”

  1. Axel Says:

    Sa javla ackligt! Du skulle kort pa honom och mittbackstacklat ner honom i skiten dar han hor hemma.

  2. Alex i Kina Says:

    Haha, det hade nog inte hjälpt mycket!

    Så länge det finns hak som är villiga att köpa smörjan kommer han fiska upp den. Så länge det finns folk som inte är villiga att pröjsa mer än tre spänn för en frukost och inte bryr sig om vad de stoppar i sig kommer haken vara tvungna att köpa äcklet.